Kuchařka

Jak sušit rakytník

Od

Poslední sklízené plody v koloběhu roku jsou peckovice rakytníku řešetlákového. Sběr rakytníku není jednoduchý a bezpracný,…

Buchta do jitrnic

Od

Buchta do jitrnic se před zabíjačkou peče tam, kde je zvykem buchtu přidávat do jitrnicového…

Slovenské lokše

Od

Slovenská lokša je totéž co česká bramborová placka. Lokše jsou jen slovenským termínem, kterému odpovídá…

Staročeský šoulet

Od

Staročeský šoulet je jídlo, které musí v současné době získávat jen kladné body: je snadno zhotovitelné,…

Uzené kuře

Od

Uzené kuře je drůbežářský polotovar, který se na české trhu objevuje asi od poloviny osmdesátých…

Sušení paprik

Od

Sušení paprik je starodávný způsob, jak zeleninu proměnit v koření. Se sušením paprik mají největší zkušenosti…