Kuchařka

Sušení hrušek

Od

Sušené hrušky, v dobách našich venkovských prababiček potravinový doplněk naprosto běžný a vcelku nijak nevážený, se…

Zpracování dýně

Od

Není to tak dávno, kdy měly dýně s české kuchyni zanedbatelné postavení. V obchodní síti se dýně…

Zavařování květáku

Od

Sterilovaný květák je lahůdková nakládaná zelenina. Dříve bývala běžným sortimentem v obchodech, ale postupem času se…

Džem z aronie

Od

Marmelády nebo džemy z arónie jsou poměrně efektivním a rychlým způsobem, jak zpracovat plody černoplodce temnoplodého.…

Zavařování arónie

Od

Temnoplodec černoplodý, aronie černá, lidově černý jeřáb nebo černá jeřabina. Trvalo to nějaký čas, než jsme…

Jak sušit šípky

Od

Temně rudý, skoro až „hustý“, přirozeně nasládlý a přirozeně nakyslý. Takový je čaj ze suchých…

Zavařování špendlíků

Od

Špendlíky jsou plody odrůdy slivoně „špendlík žlutý“. Jsou to žluté, lehce ojíněné plody oválného a…