Výživa

Oplatky Dukla

Od

Oplatky Dukla byly (a stále jsou) oplatkové řezy s kávokakaovou náplní. Oplatky Dukla se prodávaly v balíčku…

Špičaté zelí

Od

Zelí, které nemá listy svinuté do kulaté hlávky, ale do vřetene. Ne, to není nějaká…

Shirataki

Od

Najíst se dosytosti, a přitom nepřijmout skoro žádnou kalorii. Tak to je sen těch, kteří…

Parmská šunka

Od

Jestliže za určitých okolností je možno doma vyrobit prosciutto, sušenou solenou šunku, prosciutto di Parma,…

Polníček

Od

Zatímco před časem slovo „salát“ (ve smyslu zelenina) znamenalo jen lociku setou, v současné době si…

Kůzlečí maso

Od

Kůzlečí maso – podobně jako maso jiných mláďat savců – je jemné, málo tučné. Dalo…

Ančovičky

Od

Pod záhadným názvem „ančovičky“ se neskrývá žádná záhada. Je to jen jiné pojmenování staré známé…

Gorgonzola

Od

Gorgonzola je zřejmě nejznámější italský plísňový sýr. Od francouzského plísňového roquefortu se liší základní surovinou…

Salát dubáček

Od

Salátů je dnes nepřeberné množství. Jedním z těch, které můžete pěstovat na zahradě, ale i třeba…