Výživa

Rýže Carnaroli

Od

Carnaroli je „kulatá“, krátkozrnná italská bílá rýže. Používá se k přípravě rissota. Carnaroli je vysoce ceněna.…

Langusta

Od

Langusta je mořský živočich z rodu korýšů. Proto se langustě někdy říká mořský rak. Langusty…

Maldonská sůl

Od

Maldonská sůl je druh soli, pro kterou se najde uplatnění ve vyšších levelech gastronomie. A…

Šproty

Od

Šproty jsou drobné rybky, které v našich končinách známe obvykle konzervované v oleji (přírodní nebo uzené), ve…

Ovčí jogurt

Od

Jogurt z ovčího mléka je alternativou k jogurtu z mléka kravského. Podle současných názorů zdravou, ne-li zdravější alternativou.…

Sýr Reblochon

Od

Reblochon je sýr patřící do „národního fondu“ francouzských sýrů. Vyrábí se v Savojsku, a to horských…

Salsiccia

Od

Salsiccia je název italského masného výrobku. Vypadá jako syrová klobása, a syrová také je. Salsiccia…

Parmazán

Od

Parmazán, Parmigiano-Reggiano,  je značkový italský sýr nezaměnitelného vzhledu a chuti. Označení parmezán se používá i…

Tapioka

Od

Tapiok/tapioka je jedno z označení hlíz manioku jedlého. Ve světě je rovněž znám pod názvem kasava…