Výživa

Sýr halloumi

Od

Sýr halloumi, jehož atributem je, že se při tepelné úpravě neroztéká, a proto se nejčastěji…

Jackfruit – chlebovník

Od

Jackfruit – plodenství chlebovníku různolistého (Artocarpus heterophyllus) z čeledi morušovníkovitých, patří patrně k největšímu ovoci na…

Ryngle

Od

Slivoň patří mezi ty druhy peckovin, které jsou u nás odedávna pěstovány ve velké míře.…

Robi maso

Od

Robi je zkratka pro ryze český výrobek – rostlinnou bílkovinu. V kuchyni se používá jako náhražka…

Čedar

Od

Sýrem do pastiček na myši bývá v anglosaském světě označován čedar, cheddar, asi světově nejznámější…

Tykev

Od

Čeleď tykvovitých rostlin je bohatá na rody a druhy. Archeologické nálezy potvrdily, že indiánským praobyvatelům…

Kambala

Od

Kambala, česky kamenáč, je jedna z největších a nejchutnějších plochých ryb. Ovšem také patří mezi…

Kakaové boby a zdraví

Od

Je příznačným paradoxem přelomu tisíciletí, že zatímco se část lidstva potýká s globálním problémem -…

Hroznový cukr a zdraví

Od

Cukry jsou přirozené produkty fotosyntézy a dělí se obecně na tři základní skupiny: monosacharidy, oligosacharidy…

Angrešt

Od

Ovocnářsky se angrešt řadí do skupiny drobného ovoce, mezi bobuloviny. Botanicky správně se nazývá srstka…