Výživa

Natto

Od

Natto je tradiční japonská potravina. Rozšířila se do jiných asijských zemí, a i do jiných…

Lněná mouka

Od

O přínosu konzumace lněných semínek dnes celkem běžně zaslechneme. Málokdy se však hovoří o lněné…

Salám herkules

Od

Salám herkules je český výrobek před lety vyvinutý podle vzoru zahraničních suchých fermentovaných salámů. Herkules…

Artyčok

Od

Pojídání artyčoků dřív bývalo symbolem života „na vysoké noze“. V současné době už artyčoky příliš „nefrčí“,…

Petržel

Od

Až teprve, když petržel v domácích zásobách chybí, si uvědomíme, jak velkou úlohu v české – a…

Zákys

Od

Když se koukneme na nabídku mléčných výrobků, možná tak trochu ztrácíme přehled, co je jak…

Tilápie

Od

Tilapie nilská je sladkovodní ryba, která nemá v Česku příliš dlouhou historii. Přesto však na českých…

Stařené maso

Od

Jakkoliv je při výběru surovin kladen důraz na čerstvost, u hovězí masa (a zvěřiny) je…

Rozinky

Od

Nejčastěji konzumovaným sušeným ovocem u nás nejsou křížaly nebo sušené švestky, jak by nabízela česká…