Výživa

Zákys

Od

Když se koukneme na nabídku mléčných výrobků, možná tak trochu ztrácíme přehled, co je jak…

Tilápie

Od

Tilapie nilská je sladkovodní ryba, která nemá v Česku příliš dlouhou historii. Přesto však na českých…

Stařené maso

Od

Jakkoliv je při výběru surovin kladen důraz na čerstvost, u hovězí masa (a zvěřiny) je…

Rozinky

Od

Nejčastěji konzumovaným sušeným ovocem u nás nejsou křížaly nebo sušené švestky, jak by nabízela česká…

Oplatky Dukla

Od

Oplatky Dukla byly (a stále jsou) oplatkové řezy s kávokakaovou náplní. Oplatky Dukla se prodávaly v balíčku…

Špičaté zelí

Od

Zelí, které nemá listy svinuté do kulaté hlávky, ale do vřetene. Ne, to není nějaká…

Shirataki

Od

Najíst se dosytosti, a přitom nepřijmout skoro žádnou kalorii. Tak to je sen těch, kteří…

Parmská šunka

Od

Jestliže za určitých okolností je možno doma vyrobit prosciutto, sušenou solenou šunku, prosciutto di Parma,…

Polníček

Od

Zatímco před časem slovo „salát“ (ve smyslu zelenina) znamenalo jen lociku setou, v současné době si…