Vaření

Jak zahustit výpek

Od

Výpek je to, co nám zbude na pánvi po smažení masa. Šťáva z masa, smíchaná s tukem…

Rahat

Od

Rahat či lokum, někdy také turkish delights, je cukrovinka pocházející z Turecka. Kdysi se prý prodávala…

Kdy začít péct cukroví

Od

Kdy začít péct cukroví? Tato otázka zaměstnává nejspíš každého, kdo se před Vánoci chystá vyrábět…

Co s patizonem

Od

Patizon patří do čeledi tykvovitých, mezi jeho příbuzné řadíme třeba cuketu nebo dýni. Co si…

Jak sušit mátu

Od

Máta peprná je v Česku běžná bylina z čeledi hluchavkovitých. Skvělé na mátě je, že obsahuje silici…

Zelí na sladko

Od

Zelí nemusíte požívat jen kyselé ve vepřu knedlu či ve valašské kyselici. Neméně dobré je…

Muffiny na slano

Od

Muffiny většinou známe jako sladkou dobrotu v barevných košíčcích, která se podává na různých párty či…

Jak zpracovat pýchavku

Od

Pýchavky většinou bereme jako zajímavé houby, na které jde skvěle šlápnout, a ony se nám…