Vaření

Vafle na slano

Od

Vafle na sladko jsou známé a velmi rozšířené. Stačí jen těsto, vaflovač a skvělá snídaně…

Jak vykostit kachnu

Od

Kachnu většinou pečeme vcelku a porcujeme až nakonec. Možná ale máte chuť na změnu a…

Jak připravit candáta

Od

Candát obecný je dravá ryba s bílým masem, která se na území České republiky přirozeně vyskytuje.…

Amonium

Od

I když vám tento název možná nic neříká, vězte, že některé cukrářské dobroty by se…

Jak zahustit výpek

Od

Výpek je to, co nám zbude na pánvi po smažení masa. Šťáva z masa, smíchaná s tukem…

Rahat

Od

Rahat či lokum, někdy také turkish delights, je cukrovinka pocházející z Turecka. Kdysi se prý prodávala…

Kdy začít péct cukroví

Od

Kdy začít péct cukroví? Tato otázka zaměstnává nejspíš každého, kdo se před Vánoci chystá vyrábět…

Co s patizonem

Od

Patizon patří do čeledi tykvovitých, mezi jeho příbuzné řadíme třeba cuketu nebo dýni. Co si…