Vaření

Lokum

Od

Lokum je turecká sladkost, něco jako marshmallow východu. Je měkké, barevné, často obsahuje kousky oříšků…

Co je zápara

Od

Jste nadšenými pekaři různých druhů chleba či dalších druhů pečiva a chcete své pečení něčím…

Francesinha

Od

Francesinha je oblíbený sendvič z města Porto, kde se prodává opravdu na každém rohu. Název znamená…

Marináda na králíka

Od

Všichni jistě známé oblíbeného králíka na smetaně. V tomto receptu si ukážeme malou obměnu. Je to…

Tramezzino

Od

Tramezzino je trojúhelníkový italský sendvič, který se jmenuje tramezzino proto, aby Italové nemuseli používat anglický…

Co je kulér

Od

Kulér je potravinářské barvivo, které dnes známe spíš pod názvem karamel. Vyrábí se řízeným zahříváním…

Domácí focaccia

Od

Focaccia, pocházející z Itálie, se pravidelně objevuje na pultech už i u nás. Pečený chléb s olivovým…

Krkonošské sejkory

Od

Pokud slyšíte název krkonošské sejkory a nejste přitom od Krkonoš, můžete si myslet, že se…

Dranžírování

Od

Pojem dranžírování je vám možná trochu neznámý. Patří totiž spíš do profesionální kuchyně, jedná se…