Buchta se strouhanými jablky

Receptů na buchty, a zvlášť ty s jablky, je spousta. V tomto receptu proto najdete jablkovou buchtu ne českou, ale trochu v americkém stylu.

Ingredience

3 hrnky cukru krupice

300 g másla pokojové teploty

3 vejce

9 větších jablek

3 lžičky sody na pečení

3 hrnky hladké mouky

3 lžičky mleté skořice

3 lžičky drceného hřebíčku

1,5 hrnku nakrájených vlašských ořechů

Postup

Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme na větší kousky. Ve velké míse vymícháme dohladka máslo a cukr. Přidáme vejce a opět pořádně zamícháme. Zapracujeme nastrouhaná nebo nakrájená jablka. V další míse smícháme sypké ingredience – mouku, sodu na pečení, hřebíček a skořici. Vmícháme do jablkové směsi, přidáme ořechy a vše důkladně zamícháme. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 40 minut. Hotovou buchtu vyzkoušíme špejlí. Pokud ji vytáhneme suchou, je buchta hotová.

Necháme vychladnout. Podáváme přelité karamelem, šlehačkou či zmrzlinou.

Zanechte odpověď