Co uvařit z vepřové konzervy

Možná se vám doma vyskytla vepřová konzerva a nevíte, co s ní. Nebo jedete pod stan, konzervu jste koupili záměrně a teď přemýšlíte, co by se k ní mohlo hodit. Proto nabízíme recept na omáčku, kterou upotřebíte k těstovinám. Je velmi jednoduchá, rychlá a dá se vyrobit i pod stanem, kde chutná nejlépe. Protože, přiznejme si, vepřová konzerva tedy není žádná hitparáda, ale právě někde v kempu nebo v přírodě u stanu má její vaření neopakovatelnou atmosféru.

Ingredience

Rostlinný olej

1 vepřová konzerva

1 střední cibule

Rajčatové pyré

Rajčatový protlak

Střední mrkev

Hrst mražené kukuřice, případně menší konzerva

Hrst mraženého hrášku, případně menší konzerva

Bylinky na ochucení (bazalka, oregáno)

Sýr na posypání

Balíček těstovin

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Oloupeme také mrkev, kterou nakrájíme na kostičky. Na středním ohni rozpálíme trochu oleje a cibulku osmažíme, po chvilce přisypeme mrkev. Přidáme na kostičky nakrájenou vepřovou konzervu a další chvilku smažíme. Zalijeme rajčatovým pyré a rajským protlakem, společně chvíli provaříme. Nakonec přisypeme hrášek, kukuřici a bylinky, a ještě společně prohřejeme. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny. Osolíme, vaříme podle návodu na obalu.

Uvařené těstoviny polijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.

Zanechte odpověď