Hamburger s domácí tatarkou a opékanými bramborami

Máte rádi hamburgery, ale fastfood pro vás není? Vyrobte si je doma i s tatarkou a opékanými bramborami.

Ingredience

0,5 kg mletého hovězího masa

Lžíce worcesterové omáčky

Sůl a pepř podle chuti

Vejce

4 větší hamburgerové housky

Do hamburgeru:

Plátky sýru čedar

Plátky osmažené anglické slaniny

Listy zeleného salátu

Větší rajče nakrájené na kolečka

Sterilované okurky nakrájené na kolečka

Červená cibule nakrájená na kolečka

Na domácí tatarku:

2 žloutky

Slunečnicový olej dle potřeby

2 lžičky vinného nebo jablečného bílého octa

Lžička dijonské hořčice

Sůl, pepř a trocha cukru podle chuti

Estragon

2 sterilované okurky

Šest malých bílých sterilovaných cibulek

 Na opékané brambory:

Sůl a pepř podle chuti

Bylinky, například rozmarýn a tymián

Trocha olivového oleje

 Postup

Prvně si připravíme opékané brambory: Očištěné brambory (pokud jsou mladé, tak i se slupkami) nakrájené na měsíčky osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Pokapeme je olejem, promícháme a necháme upéct v troubě na 180 – 200 stupňů cca hodinu. Při pečení je hlídáme a občas promícháme.

Maso ochutíme, zamícháme, vytvarujeme placky a usmažíme je na pánvi s trochou oleje.

Potom si připravíme majonézu: V mixéru nebo ponorným mixérem šleháme žloutky s octem, hořčicí, solí, pepřem a cukrem a do nich pomalu přidáváme olej, dokud nezískáme hustou majonézu. V té následně rozmixujeme okurky a cibulky a dochutíme ji estragonem.

Pokud je to potřeba, před podáváním necháme housky s masem a případně i se sýrem asi 10 minut ohřát v troubě na 180 stupňů.

Každý si pak hamburgery plní zeleninou a dalšími přílohami podle chuti. Vše zakápneme domácí tatarkou a podáváme spolu s domácími bramborami.

Zanechte odpověď