Náplň do makronek

Makronky jsou prostě skvělé. Pokud už víte, jak je upéct, zde pro vás máme pár tipů, čím je naplnit. K tomu ještě jedna poznámka: náplň dáváme do makronek až tehdy, když jsou vychlazené i makronky, i náplň.

Čokoládová náplň: 115 g hořké čokolády, 75 g tučné smetany, 2 lžíce másla pokojové teploty.

Příprava: Čokoládu nalámeme na kousky. V menším hrnci zahřejeme smetanu, až se začne vařit. Dáváme pozor, aby se nepřipálila. Čokoládu v misce zalijeme smetanou a necháme stát asi minutu. Přidáme kousky másla a mícháme, dokud nebude směs hladká. Necháme půl hodiny vychladit v lednici.

Mangová náplň: 1 zralé mango, 150 g bílé čokolády.

Příprava: Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na malé kousky. Ty pak rozmačkáme, až vznikne pyré. Protlačíme ho skrz síto a 120 g vložíme do kastrolu. Bílou čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni nebo v hrnci s dvojitým dnem. Pyré z manga zahřejeme, aby bylo horké, a přelijeme jím čokoládu. Mícháme, dokud nebude směs hladká. Necháme vychladit v lednici, směs by měla být tak tuhá, že udrží tvar.

Malinová náplň: 1 lžíce tučné smetany, 180 cukru moučka, 60 g změklého másla, 4 lžíce malinového džemu, 1 lžička vanilkového extraktu.

Příprava: Vymícháme máslo spolu s polovinou cukru. Přidáme džem, smetanu a vanilkový extrakt. Postupně přimícháváme zbytek cukru, dokud náplň není taková, aby slepila dvě makronky k sobě.

Vanilková náplň s bílou čokoládou: 5 lžic tučné smetany, 175 g kvalitní bílé čokolády, 1 lžička vanilkového extraktu.

Příprava: Smetanu s vanilkovým extraktem přivedeme k varu. Odstavíme a přidáme bílou čokoládu nalámanou na kousky. Vymícháme dohladka a necháme vychladnout v lednici.

Zanechte odpověď