Výroba bramborových lupínků

Milujete bramborové lupínky? Pak není co řešit. Můžete si vyrobit domácí a není to až tak pracné. Potřebujete jen pár brambor a fritézu na smažení. Není to sice vrchol zdravého stravování, ale kdo by na ně občas nedostal chuť?

Ingredience

Brambory

Sůl

Olej na smažení

Postup

Brambory nakrájíme na tloušťku papíru, nejlépe v robotu či na kráječi. V případě nouze použijeme plátkovací stranu struhadla nebo ostrý nůž. Plátky brambor dáváme ihned od velké mísy se studenou vodou. Pak je osušíme, vodu vylijeme a znovu mísu napustíme studenou vodou. Přidáme sůl a plátky brambor ponoříme do slané vody na nejméně půl hodiny (na 4 nakrájené brambory počítejte mísu vody se 3 lžícemi soli). Opět brambory osušíme, pak znovu ponoříme do vody a pak zase osušíme.

Ve fritéze rozpálíme olej na 185 stupňů. Brambory smažíme v malých dávkách. Když se začnou barvit dozlatova, vyndáme je a položíme na papírové utěrky, aby okapaly od oleje. Pokračujeme, dokud neusmažíme všechny plátky. Hotové chipsy ochutíme solí, případně dalším kořením podle chuti.

Zanechte odpověď