Kuchařka

Klobásy

Uzení klobás

Od

Kdo by nemiloval zabijačku a všechny s ní spojené dobroty. Maso, jitrnice, jelita i klobásy. A…

Brokolicové placičky v troubě

Od

Brokolicové placičky jsou jednou z obměň oblíbených placiček zeleninových. Připravují se naprosto stejně jako placičky květákové,…

Vlčí bob v kuchyni

Od

Vlčí bob, lupina, také někde šáchy. Pro lidi s kalendářem rostlin v duši znamená vlčí bob konec…

Jak připravit krevety

Od

Málokdo zůstane ke krevetám lhostejný. Buď lidem chutnají, anebo nikdy nepřekonají svou nevoli vůči nim…

Zlaté mléko z kurkumy

Od

Je téměř neuvěřitelné, jaké zdravotní účinky se kurkumě přisuzují. Když přímo neléčí, tak alespoň prospívá…

Co upéct na Velikonoce

Od

Velikonoce, nejvýznamnější křesťanské svátky, jsou zároveň svátky rodinné. Od Velkého pátku do velikonočního pondělí se…

Citronová omáčka k rybě

Od

Citronové omáčky jsou velmi vhodnou a chutnou pochutinou zejména k rybám a k rybím specialitám. Citronová omáčka k…

Vejmrda

Od

Vejmrda, to není pěkné slovo. A nic na tom nemění skutečnost, že se jedná o…