Kuchařka

Čím naplnit tortillu

Od

Plněné tortilly (kukuřičné nebo pšeničné placky) jsou jídlo, které „baví“. Což patří k duchu doby. Plněné…

Čaj z kurkumy

Od

Žlutý zázvor, indický šafrán, zlatá bohyně. To jsou přezdívky, které si vysloužila kurkuma. „Není šprochu,…

Klobásy

Uzení klobás

Od

Kdo by nemiloval zabijačku a všechny s ní spojené dobroty. Maso, jitrnice, jelita i klobásy. A…

Vlčí bob v kuchyni

Od

Vlčí bob, lupina, také někde šáchy. Pro lidi s kalendářem rostlin v duši znamená vlčí bob konec…

Zlaté mléko z kurkumy

Od

Je téměř neuvěřitelné, jaké zdravotní účinky se kurkumě přisuzují. Když přímo neléčí, tak alespoň prospívá…

Co upéct na Velikonoce

Od

Velikonoce, nejvýznamnější křesťanské svátky, jsou zároveň svátky rodinné. Od Velkého pátku do velikonočního pondělí se…

Citronová omáčka k rybě

Od

Citronové omáčky jsou velmi vhodnou a chutnou pochutinou zejména k rybám a k rybím specialitám. Citronová omáčka k…

Vejmrda

Od

Vejmrda, to není pěkné slovo. A nic na tom nemění skutečnost, že se jedná o…