Otrava jídlem je velmi nepříjemná záležitost, která může postihnout každého. Rok, co rok se s ní potýká na několik stovek lidí. Otravu způsobuje celá řada bakterií a toxinů. Některé otravy jídlem dokážeme zvládnout v rámci domácí péče do dvou dnů, jiné se však neobejdou bez hospitalizace, infuzí a někdy i boje o život. Otrava jídlem může být i velmi nebezpečná a může mít i doživotní následky. Výzkumy přitom ukázaly, že ty se přitom mohou objevit až po několika letech po otravě, jde obvykle o autoimunitní onemocnění.
Rubrika: Nemoci
Streptokok je bakteriální onemocnění, které může postihovat jak muže, tak ženy. Nevyhýbá se ani malým…
Názvy těchto nemocí znějí více než podivně a české ekvivalenty se příliš nepoužívají. Můžeme ale…
Léky proti přílišné srážlivosti krve, obecně léky na ředění krve, předepisují lékaři v případech, kdy je…
Nedostatek železa v krvi se projeví chudokrevností, anémií. Protože se při nedostatku železa vytváří málo červeného…
Černá mast je jedním ze základních přípravků, které by měla obsahovat každá domácí lékárnička. Jedná…
Jestliže chceme účinně a prakticky vybavit domácí lékárničku, je dobré navštívit lékárnu a nechat si…
Žaludeční neuróza je vždy spojena s neklidem a bolestmi v žaludku. Za předpokladu, že nejde…
Přibližně třicet procent žen ve fertilním věku zažívá každý měsíc obtížné a nepříjemné stavy. Začínají…
Hemolýza je stav, při kterém dochází k předčasnému rozpadu červených krvinek (erytrocytů). Choroby, které způsobují…
Nejčastějším důvodem nálezu bakterie v moči je infekce močových cest. Infekce může nastat v růszných…
Objeví-li muž při samovyšetření nebo náhodným pohmatem zvětšené varle, neměl by odkládat návštěvu urologa. Zvětšené…