Výživa

Artyčok

Od

Pojídání artyčoků dřív bývalo symbolem života „na vysoké noze“. V současné době už artyčoky příliš „nefrčí“,…

Petržel

Od

Až teprve, když petržel v domácích zásobách chybí, si uvědomíme, jak velkou úlohu v české – a…

Zákys

Od

Když se koukneme na nabídku mléčných výrobků, možná tak trochu ztrácíme přehled, co je jak…

Tilápie

Od

Tilapie nilská je sladkovodní ryba, která nemá v Česku příliš dlouhou historii. Přesto však na českých…

Stařené maso

Od

Jakkoliv je při výběru surovin kladen důraz na čerstvost, u hovězí masa (a zvěřiny) je…

Rozinky

Od

Nejčastěji konzumovaným sušeným ovocem u nás nejsou křížaly nebo sušené švestky, jak by nabízela česká…

Oplatky Dukla

Od

Oplatky Dukla byly (a stále jsou) oplatkové řezy s kávokakaovou náplní. Oplatky Dukla se prodávaly v balíčku…

Špičaté zelí

Od

Zelí, které nemá listy svinuté do kulaté hlávky, ale do vřetene. Ne, to není nějaká…

Shirataki

Od

Najíst se dosytosti, a přitom nepřijmout skoro žádnou kalorii. Tak to je sen těch, kteří…