Výživa

Hovězí lůj

Od

Hovězí lůj je tuk z těla hovězího dobytka. Tukem jsou prorostlé některé sorty hovězího masa, takže se…

Černý kořen

Od

Černý kořen je zelenina, která v české kuchyni prožila už několik vzestupů, a pak zase zapomnění.…

Jak jíst kaki?

Od

Zářivě oranžová barva a neodolatelná vůně, jakmile ho rozkrojíte – to je přesně kaki. Ne nadarmo můžeme…

Natto

Od

Natto je tradiční japonská potravina. Rozšířila se do jiných asijských zemí, a i do jiných…

Lněná mouka

Od

O přínosu konzumace lněných semínek dnes celkem běžně zaslechneme. Málokdy se však hovoří o lněné…

Salám herkules

Od

Salám herkules je český výrobek před lety vyvinutý podle vzoru zahraničních suchých fermentovaných salámů. Herkules…

Artyčok

Od

Pojídání artyčoků dřív bývalo symbolem života „na vysoké noze“. V současné době už artyčoky příliš „nefrčí“,…