Čím dříve pro Čechy býval párek s hořčicí a pro Američany hamburger, tím je pro obyvatele…
Rubrika: Hlavní chody
Cuketa obalená v tak zvaném trojobalu, a pak upečená na plechu v troubě, tak to sice není…
Typickým ruským národním jídlem jsou pelmeně, taštičky z jednoduchého těsta plněné nádivkou nejčastěji z mletého…
Hledáte zajímavou specialitu pro večer strávený u ohně nebo jednoduše rádi zkoušíte nové věci? Mořská…
Nejznámějším ruským pečivem jsou pirohy. Většinou si hned představíme „kapsu“ složenou do trojúhelníku a něčím…
V létě se vaří jinak. Způsob letního vaření ovlivní dále několik faktorů: kdo vaří, pro koho…
Asijská kuchyně nás naučila, že vařit se dá i „jinak“. Že člověk nemusí strávit půl…
Děláte si zálusk na sezónní zeleninu? Pak by se vám mohl skvěle hodit náš recept…
Sledě známe v Česku většinou už už jako částečně zpracované „polotovary“ – uzené (uzanáče), nakládané…
Sýry s bílu plísní, které naši sýrařskou výrobu zastupuje Hermelín, už nepovažujeme za delikatesu studené…
Grenadýrský marš je bezmasý pokrm, který je doma na celém území republiky, a nejen u…
Uhlířina, místně také havířina, je lidový pokrm, který se připravuje na základě rodinných tradic. Místní,…