Obalené žampiony upečené v troubě budou trochu jiné, než obalené žampiony smažené na pánvi. Pečení je…
Rubrika: Hlavní chody
Bramborové šišky se mohou lišit krajovými lidovými názvy: na Šumavě to jsou šlejšky, ve východních…
Navykli jsme si každému pokrmu, který je smočen ve vejcích, obalen ve strouhance a pak…
Kuřecí medailonky s rýží jsou typem jídla, u kterého doslova platí „Za málo peněz hodně muziky“.…
Je to jako v málo náročné křížovce: Zeleninové jídlo na čtyři písmena. Lečo! Původně maďarský pokrm…
Čas od času je najdeme – bělavé koule vyrostlé z trávy. Jsou to kopací míče bludiček,…
Rizolety jsou poměrně starý pokrm, který se dříve připravoval ve šlechtických nebo bohatých domech. Jedná…
Záviny z bramborového těsta nepatří mezi zákusky, které připravujeme „k odpolední kávičce“. Záviny z bramborového…
Čedarová omáčka se vaří na celém světě, protože sýr čedar se na celém světě vyrábí…
Nastavovaná kaše je typický zimní pokrm staročeské kuchyně. Protože je návrat k původním českým gastronomickým…
Smažené asijské jarní závitky zachutnaly i českým konzumentů. Poznali jsme je díky hlavně díky početné…
Druhý svátek vánoční je v křesťanském světě připomínán jako svátek svatého Štěpána. Určité zvyky se k…