Maso

Telecí karabáček

Od

Karabáček je sorta masa hovězího dobytka, která se nachází nad tak zvanou kližkou. Karabáček je…

Jak oloupat špekáčky

Od

Špekáčky jsou náš „národní poklad“. A v pokladu jsou nejcennějším českým šperkem špekáčky naložené v…

Telecí pečeně

Od

Třebaže se telecí maso jeví podle našich gastronomických tradicí jako druh masa docela běžný a…

Jelítkový prejt

Od

Atributem české zabíjačky jsou jitrnice a jelita. Jelita jsou tvořena jelítkovým prejtem, kterám se plní dobře…

Hovězí oháňka

Od

Hovězí oháňka, někdy také oháňka volská nebo volský ocas, je kuchaři i labužníky ceněná část…

Jak připravit krevety

Od

Málokdo zůstane ke krevetám lhostejný. Buď lidem chutnají, anebo nikdy nepřekonají svou nevoli vůči nim…