Jste „masožrouti“ a tradice českých zabijačkových hodů vám není cizí? Co ale dělat v případě,…
Rubrika: Polévky
Chcete připravit něco rychlého a chutného a zároveň maximálně využít podzimní zvěřinu? Zkuste tenhle kančí…
Často čteme frázi, že rybí polévka „neodmyslitelně“ patří ke štědrovečernímu menu. S tou „neodmyslitelností“ to…
Květákové polévky jsou velmi oblíbené. Mohou mít různé podoby a chutě: od slavnostní krémově se…
Kaldoun je označení pro bílou zapraženou polévku. V kuchařských knihách ji najdeme pod srozumitelnějším názvem…
Studené polévky, někdy i ovocné, jsou typické pro polskou kuchyni. Jednou z nich je chlodnik,…
Nepoznáme dokonale maďarskou kuchyni, když nebudeme znát halászlé. Halászlé je maďarská rybí polévka, charakteristická pro…
Fazolová polévka se v Maďarsku připravuje sice jinak, než „fazolačka“ v Čechách, na Moravě či ve Slezsku,…
Boršč je tradiční polévka ukrajinské a ruské či polské kuchyně. S borščem se ovšem můžeme setkat…
Ruská polévka šči je ve své domovině stejně polulární jako buršč. Jako je pro boršč…
Atributem německé kuchyně je eintopf, jeden hrnec, jídlo z jednoho hrnce. Eitopf je jídlo v…
Šlemové polévky se říká tekutinám, které se zahustí škrobem puštěným z vařené obilniny nebo obiloviny. Šlemové…