V některých pramenech se uvádí, že polévka praženka pochází z jižních Čech. Není proto divu,…
Rubrika: Polévky
Kyselo je regionální polévka / pokrm pocházející z Krkonoš a z Podkrkonoší. Jeho základní surovinou…
Polévka z králičí hlavy nebo z králičích hlav bývala docela běžná v domácnostech, kde chovali…
„Krutony jsou opečený nebo osmažený kousek pečiva používaný do polévek nebo salátů. Krutony jsou malé kostky pečeného chleba, střídy.“ Tak to jsou dvě encyklopedická…
Cibulová polévka není pro českou kuchyni tak typická, jak by se mohlo zdát. A jestliže…
Udělat dršťkovou polévku je poměrně pracné. To je asi důvodem, proč si ji lidé spíš…
Uzená polévka je typickém příkladem jídla, které vzniká jako druhotný produkt při vaření jídla jiného.…
Každý den svádíme boj se svým jídelníčkem a hledáme jídla, které jsou doslova nadupaná co…
Od pradávna byla vysoce ceněna léčivá moc česneku setého (Allium sativum). V temném středověku byl česnek…
Polévky z červených fazolí jsou obvykle vydatnější, a tak je připravujeme jako menší samostatné jídlo, k večeři…
Luštěniny patří mezi potraviny, které nám v minulosti často znechutily školní jídelny. Ještě se otřepáváte…
Hovězí polévka z vývaru z masa, kostí a zeleniny, je základem poctivé kuchyně, a to nejen české.…