Rusové mají boršč za svou národní polévku. Ale Ukrajinci tvrdí, že boršč pochází z Ukrajiny. Když…
Rubrika: Polévky
Brokolice (nebo také prokolice) se odedávna jedla hlavně v Itálii či ve Francii a říká…
Připravit gulášovou polévku, aby chutnala „jako od babičky“, chce své. A to znamená především čas,…
Chlebová polévka patří do souboru klasických starých českých receptů. Jejími výhodami je rychlá příprava, vydatnost,…
Poctivé hutné polévky jsou do zimního období ideální. Zahřejí, zasytí a jsou rychlé na přípravu.…
Česnečka je polévka, o níž je známo, že tak zvaně postaví nohy. Funguje jako rychlá…
Minestrone je sytá italská polévka s fazolemi a těstovinami. Existují různé „originální“ recepty na její přípravu.…
Domácí kapání povznese i tu nejobyčejnější polévku. Jestliže máme volbu mezi kupovanou zavářkou a domácím…
Produkty z rajčat údajně omezují vznik rakoviny a srdečních chorob. Konzumací rajčat nebo koncentrovaného rajského…
Cibulová polévka se na jídelních lístcích restaurací a později i na domácích stolech oběvuje v posledních…
Mražený hrášek jsou z lusku vyloupané ještě ne zcela vyzrálé kuličky hrachu. Tak zvaný mladý…
Drobení je domácí těstovinová zavářka do polévky připravená z nudlového těsta. Drobení strouháme na struhadle s malými…