Přílohy

Baby karotka na másle

Od

Malé stejně velké mrkvičky bez viditelného kazu a stejné velikosti jsou oblíbené v celém globalizovaném…

Konfitované brambory

Od

Konfitování je způsob tepelné úpravy potravin, který je už nějakou dobu v centru zájmu profesionální i…

Batátové placky

Od

Batáty patří do základních surovin  a k hlavním zdrojům výživy v tropických zemích. Oproti našim bramborám jsou vodnatější,…

Staročeská lepenice

Od

Lepenice se říká – ale ne všude – způsobu úpravy vařených brambor s kyselým zelím. Lepenice…

Fazole borlotti

Od

Borlotti jsou jedním z druhů konzumních fazolí. Jsou oblíbené pro svou jemnou oříškovou chuť, trochu podobnou…

Jak uvařit rýžové nudle

Od

Rýžové nudle chutnají a vypadají jinak, než nudle z pšeničné mouky. Také způsob tepelné úpravy rýžových nudlí…

Quinoa: Příprava

Od

Quinoa, merlík chilský, nám byla ještě před několika lety známá jenom z literatury pojednávající o tak…

Jak uvařit kukuřici

Od

Uvařit kukuřici se zdá být docela jednoduchý úkon, kdyby neexistovalo, jako vždy, nějaké ale. Jinak…

Cukeťák na plech

Od

Cuketové placky, lidově „cukeťáky“ jsou fenomenem české kuchyně. Připravují se naprosto stejně jako jejich předobraz…

Jak uvařit kuskus

Od

Kuskus, obilninové krupky, je základní potravinou hlavně v severoafrické kuchyni. Příprava kuskusu je velmi jednoduchá, už…