Frenštátské škračky jsou pokrm tvořený bramborákem, na němž je rozložena směs z jater zalitých rozšlehanými vejci.…
Rubrika: Přílohy
Hluchec je lidový pokrm, který se peče z kynutého těsta s bramborami. Hluchec se pokrmu…
Máte doma starší bochník chleba, na který už jednoduše nikdo nemá chuť? Anebo chcete své…
Caletky se krajově říká pečivu, na jehož přípravu se používají vepřové škvarky. I když ne…
Podplamenice, někdy také poplamenice, jsou placky z chlebového těst. Vyráběly se při pečení chleba, a to…
Praskokrky je pojem z regionální lidové gastronomie, spíš z Moravy než z Čech. Ačkoliv se…
Pampušky je pojmenování pečiva, které je připraveno z jednoduchého kynutého těsta. Označení pampušky se používá na…
Jáhly si sami doma nevypěstujeme ani nevyrobíme. Jáhly jsou mlynářský (krupařský) produkt. Jáhly jsou loupané…
Bramborové tolárky patří do skupiny jídel tak zvaně „fanzijních“. Na bramborové tolárky neexistuje žádný oficiální…
Zeleninové hranolky pečené v troubě, to je způsob tepelné úpravy zeleniny, který v české kuchyni nebyl obvyklý,…
Pojídat vařenou kukuřici, respektive kukuřičný klas, tak to je víc zábava, než způsob rychlého nasycení.…
Trofie je druh, respektive jeden z tvarů italských těstovin. Trofie jsou smotané do tvaru krátkých…