Vlivem výchovy, rodinného a sociálního prostředí panuje v našem prostředí zažité klišé, že se špenát…
Rubrika: Přílohy
Malé stejně velké mrkvičky bez viditelného kazu a stejné velikosti jsou oblíbené v celém globalizovaném…
Konfitování je způsob tepelné úpravy potravin, který je už nějakou dobu v centru zájmu profesionální i…
Batáty patří do základních surovin a k hlavním zdrojům výživy v tropických zemích. Oproti našim bramborám jsou vodnatější,…
Lepenice se říká – ale ne všude – způsobu úpravy vařených brambor s kyselým zelím. Lepenice…
Borlotti jsou jedním z druhů konzumních fazolí. Jsou oblíbené pro svou jemnou oříškovou chuť, trochu podobnou…
Rýžové nudle chutnají a vypadají jinak, než nudle z pšeničné mouky. Také způsob tepelné úpravy rýžových nudlí…
Quinoa, merlík chilský, nám byla ještě před několika lety známá jenom z literatury pojednávající o tak…
Uvařit kukuřici se zdá být docela jednoduchý úkon, kdyby neexistovalo, jako vždy, nějaké ale. Jinak…
Cuketové placky, lidově „cukeťáky“ jsou fenomenem české kuchyně. Připravují se naprosto stejně jako jejich předobraz…
Kuskus, obilninové krupky, je základní potravinou hlavně v severoafrické kuchyni. Příprava kuskusu je velmi jednoduchá, už…
Čerstvý listový špenát znala česká kuchyně dřív, než mražený špenátový protlak. Nepřipravoval se ovšem tak,…