Proso je vedle pšenice a ječmene nejstarší člověkem využívanou obilovinou. U Slovanů bylo zvláště oblíbeno.…
Rubrika: Přílohy
Mrkev je zelenina, která se v českém, ale i evropském jídelníčku trvale „zabydlela“. Kromě dobré chutí…
Bramborák je považován za český národní pokrm. I když se placky ze strouhaných syrových brambor…
Hlávkové zelí je chutné, zdravé a v každou roční dobu velmi levné. Na saláty z čerstvého…
Pohanka obecná. Už oloupanou ji dnes dostaneme téměř v každém obchodě. Naši předkové ji znali…
Brambory pečené v troubě jsou pochoutka, kterou si sice můžeme připravovat celý rok, ale nejlépe chutnají…
Batáty, sladké brambory, jsou zelenina tropů. Batáty nemají od našich brambor rozdílnou jen chuť, ale…
Bulgur jsme poznali s kuchyní Blízkého východu, kde se vaří a zapéká, nebo se jen máčí…
Pojmem halušky se na Slovensku označují jak noky moučné, připomínající těstoviny, tak noky bramborové, přesněji…