Zpracování

Česnek v sádle

Od

Mít v kuchyni vždy po ruce česnek, tak to si přeje asi každá hospodyně. Z mnoha domácích…

Nálev na čalamádu

Od

Čalamáda se říká zeleninové směsi naložené v kyselém nebo sladkokyselém nálevu a pak obvykle sterilované. Čalamády se konzumují…

Jak naložit papriky

Od

Nakládané papriky mají pevné místo v teplé i studené kuchyni. Protože mají výraznou chuť a barvu,…

Kořenová zelenina v soli

Od

Nakládání kořenové zeleniny do soli je jeden z nejefektivnější způsobů jednak konzervace a jednak přípravy domácích…

Jak zpracovat dýni

Od

Už nějaký čas nepředstavují dýně v Česku jen obří reprezentanti druhu Goliáš, které se daly zpracovat…

Co s hruškami

Od

Dříve tak běžné hrušky se pozvolna staly vzácností. Hrušně vymizely ze zahrad a hrušky jsou…