Zázvor je znám jako lék na všechny neduhy, působí jako antioxidant a podporuje imunitní systém.…
Rubrika: Zpracování
Škvarky jsou výborným vedlejším produktem zabijačky a obvykle jich je opravdu hodně. Při větším množství…
Máte na zahrádce přemíru švestek a nevíte co s nimi? Uvařte si švestkový rozvar, je velmi…
Brusinky patří mezi super potraviny, a proto pokud se dostanete k jejich většímu množství, určitě…
Zpracujte lahodné lesní plody a připravte si borůvkové pyré se vším všudy. Lze ho samozřejmě…
Pokud hledáte zajímavý recept, který by vám umožnil efektivně zpracovat úrodu borůvek (nejlépe těch lesních),…
Klevela je vlastně taková omáčka nebo kaše či pudink. Jinými slovy – broskvová klevela je…
Jak skladovat ovoce, aby zůstalo chutné a čerstvé? Zkuste ho třeba zamrazit. Melounová dřeň patří…
Jeřabiny nás svými ohnivě zbarvenými plody skoro až provokují, abychom je natrhali a nějak kuchyňsky…
Jeřabina je tak trochu symbolický plody této země, zvláště pokud se odkazujete na tradice. Je…
Mák je kouskem rodinného stříbra české kuchyně. A tím pádem samozřejmě kuchyně moravské, slezské a…
Čatní (chutney) je výrazná, ostrá pochutina, která si do Evropy, a tedy i do Česka,…