Zpracování

Jak zpracovat dýni

Od

Už nějaký čas nepředstavují dýně v Česku jen obří reprezentanti druhu Goliáš, které se daly zpracovat…

Co s hruškami

Od

Dříve tak běžné hrušky se pozvolna staly vzácností. Hrušně vymizely ze zahrad a hrušky jsou…

Jak zpracovat lilek

Od

Lilek jedlý, zvaná též lilek baklažán, dříve také patlažán se k nám dříve pouze dovážel, většinou…

Zavařování nektarinek

Od

Nektarinky jsou odrůda broskví. Jako broskve chutnají a jako s broskvemi se s nimi v kuchyni nakládá. Stejně…

Jak zamrazit meruňky

Od

Mrazit meruňky je oblíbený způsob konzervace. Je to rychlé, efektivní a z hlediska zachování nutričních vlastností…

Jak zamrazit mrkev

Od

Mrazená mrkev je sice dobrý polotovar, ale není ze skupiny těch, bez kterých se neobejdeme.…

Nakládané okurkové řezy

Od

Okurkové řezy nakládáme obvykle tehdy, když máme přebytek okurek polních salátových či skleníkových „hadovek“, anebo…

Jak zamrazit květák

Od

Zmrazený květák je dobrý polotovar, který má v kuchyni značnou použitelnost. Mrazit květák se vyplatí, když jej…