Zpracování

Jak zpracovat lilek

Od

Lilek jedlý, zvaná též lilek baklažán, dříve také patlažán se k nám dříve pouze dovážel, většinou…

Zavařování nektarinek

Od

Nektarinky jsou odrůda broskví. Jako broskve chutnají a jako s broskvemi se s nimi v kuchyni nakládá. Stejně…

Jak zamrazit meruňky

Od

Mrazit meruňky je oblíbený způsob konzervace. Je to rychlé, efektivní a z hlediska zachování nutričních vlastností…

Jak zamrazit mrkev

Od

Mrazená mrkev je sice dobrý polotovar, ale není ze skupiny těch, bez kterých se neobejdeme.…

Nakládané okurkové řezy

Od

Okurkové řezy nakládáme obvykle tehdy, když máme přebytek okurek polních salátových či skleníkových „hadovek“, anebo…

Jak zamrazit květák

Od

Zmrazený květák je dobrý polotovar, který má v kuchyni značnou použitelnost. Mrazit květák se vyplatí, když jej…

Zavařování rybízu

Od

Nejvděčnější způsob zavařování rybízu je udělat z něj marmeládu nebo džem. Na tyto zavařeniny padne dost…

Jak zpracovat maliny

Od

Maliny patří k nejsbíranějšímu ovoci nejen u nás, ale i ve světě. Maliny sbíráme ve volné…

Jak zpracovat rybíz

Od

Rybíz neboli meruzalka je keř, který v minulosti nechyběl na žádné – i sebemenší – zahrádce.…