
Jak zpracovat lilek
Lilek jedlý, zvaná též lilek baklažán, dříve také patlažán se k nám dříve pouze dovážel, většinou…
Lilek jedlý, zvaná též lilek baklažán, dříve také patlažán se k nám dříve pouze dovážel, většinou…
Nektarinky jsou odrůda broskví. Jako broskve chutnají a jako s broskvemi se s nimi v kuchyni nakládá. Stejně…
Mrazit meruňky je oblíbený způsob konzervace. Je to rychlé, efektivní a z hlediska zachování nutričních vlastností…
Mrazená mrkev je sice dobrý polotovar, ale není ze skupiny těch, bez kterých se neobejdeme.…
Okurkové řezy nakládáme obvykle tehdy, když máme přebytek okurek polních salátových či skleníkových „hadovek“, anebo…
Zmrazený květák je dobrý polotovar, který má v kuchyni značnou použitelnost. Mrazit květák se vyplatí, když jej…
Nejvděčnější způsob zavařování rybízu je udělat z něj marmeládu nebo džem. Na tyto zavařeniny padne dost…
Snad pouze jen ten, kdo má vlastní strom, potýká se někdy s nadbytkem meruněk. Kdo strom nemá…
Maliny patří k nejsbíranějšímu ovoci nejen u nás, ale i ve světě. Maliny sbíráme ve volné…
Rybíz neboli meruzalka je keř, který v minulosti nechyběl na žádné – i sebemenší – zahrádce.…