Bramborové krucánky můžete upravit na spoustu způsobů, dokonce i jako zavářku do polévky. Přinášíme vám několik tipů na skvělé rychlé obědy nebo večeře.
Bramborové krucánky
Bramborové krucánky s lotrinskou směsí
Bramborové krucánky jednoduše uvařte v osolené vodě a podávejte je s naší lotrinskou směsí. Na směs si připravte 300 g mletého masa, cibuli, 30 g másla, trochu červeného vína, ostrý kečup podle chuti, strouhaný sýr, oregano, pepř, sladkou papriku, tymián a zakysanou smetanu.
Cibulku osmahněte na másle a přidejte mleté maso, které také dostatečně opečte. Podlijte vínem a přidejte kečup a koření. Směs spojte s krucánky a vložte do vymazaného pekáčku. Přidejte zakysanou smetanu a strouhaný sýr a pečte 20 minut v troubě.
Bramborové krucánky s toskánskou omáčkou
Bramborové krucánky uvařte v osolené vodě a připravte si skvělou toskánskou omáčku. Připravte si 1 kg mletého masa, 100 g mrkve, 100 g hrášku, 100 g kukuřice, 150 g rajského protlaku, 100 g žampionů, cuketu, cibuli, sójovou omáčku, škrob, sůl, pepř, bazalku, olej, česnek a strouhaný sýr.
Cibuli osmahněte na oleji, přidejte mleté maso a osolte a opepřete. Až maso opečete, přidejte protlak a zeleninu a podlijte vodou. Občas promíchejte. Přidejte bazalku a sójovou omáčku. Až všechno změkne, promíchejte ve vodě 2 lžíce škrobu, vmíchejte do omáčky a povařte. Dochuťte ještě česnekem, solí a pepřem. Podávejte s krucánky a posypejte strouhaným sýrem.
Bramborové krucánky se sýrovou omáčkou
Těstoviny uvařte v osolené vodě. Opečte si žampiony na másle a až budou hotové, zalijte je smetanou. Až se smetana prohřeje, omáčku odstavte a přidejte nastrouhaný parmazán, který omáčku krásně zahustí. Omáčku smíchejte s krucánky a podávejte.
Bramborové krucánky se špenátem
Připravte si 500 g špenátu, česnek, strouhaný sýr, olivový olej, 2 lžíce kešu ořechů, sůl a pepř.
Na olivovém oleji orestujte prolisovaný česnek, přidejte špenát a promíchejte. Přidejte sůl a pepř. Sýr a kešu společně rozmixujte. Pokud je směs moc suchá, přidejte do ní vodu z krucánků. Směs vmíchejte do špenátu a přidejte uvařené krucánky. Navrch porci ještě posypejte strouhaným sýrem.
Bramborové krucánky s rajčaty a trhaným kuřecím masem
Připravte si sůl, cukr, pepř, česnek, hořčičné semínko, sladkou papriku, 4 kuřecí stehna, olej, chilli, bazalku, loupaná rajčata v konzervě a parmazán.
Smíchejte sůl, 1 lžičku cukru, pepř, česnek, hořčičné semínko, sladkou papriku. Směsí potřete kuřecí stehna a upečte na 200 °C, asi 1 hodinu. Po upečení sundejte maso z kostí a natrhejte vidličkami. Připravte si omáčku tak, že rozpálíte olej, přidáte česnek, chilli a bazalku. Opečte během 2 minut a přidejte rajčata. Až se vše povaří, přidejte kuřecí maso, strouhaný parmazán, posolte a opepřete. Krucánky uvařte a smíchejte se směsí. Při servírování přidejte lístky bazalky.
Bramborové krucánky s pečenou zeleninou
Připravte si 2 červené papriky, červenou cibuli, očištěnou chilli papričku, česnek, lžičku třtinového cukru, olej, sůl, 1 kg rajčat, bazalku a parmazán.
Do vymazaného pekáčku nakrájejte papriky, cibuli, česnek a chilli. Přidejte cukr, olej a sůl. Pečte 15 minut, přidejte nakrájená rajčata a pečte dalších 15 minut. Uvařte krucánky a když jdou hotové, opatrně je přimíchejte do upečené zeleniny. Přidejte parmazán a bazalku.
Bramborové krucánky s květákem
Připravte si květák, olej, sůl, pepř, česnek, strouhanku, hrst vlašských ořechů, červenou cibuli, 2 lžíce kaparů, citronovou šťávu, chilli a petržel.
Růžičky omytého květáku smíchejte se solí, pepřem, olejem, a rozložte jej na pekáček s pečícím papírem a pečte 20 minut. Na oleji osmahněte česnek, strouhanku a mleté ořechy, po dobu asi 2 minut a odložte. Uvařte si krucánky. Na oleji opečte 2 minuty cibuli a kapary. Přidejte těstoviny a pečený květák. Přidejte naběračku vody z těstovin, chilli a citronovou šťávu. Posypejte petrželkou a opečenou strouhankou s ořechy.