Pokud hledáte rychlý recept a láká vás buchta s arašídovým máslem, pak pro vás rozhodně jeden máme. Vystačíte si jen s několika základními surovinami a v kuchyni strávíte opravdu jenom několik minut. Výsledek však bude rozhodně stát za to.
Když se řekne arašídové máslo, vybavíme si nejspíš jen něco, co se maže na chleba. Ovšem možnosti jeho využití mohou být mnohem větší. Skvěle například poslouží k přípravě chutných zákusků. A to je něco, co se rozhodně počítá.
Jednoduchý moučník s arašídovým máslem
Seznam ingrediencí není dlouhý. Ovšem o to větší péči musíte věnovat správnému postupu při přípravě tohoto moučníku.
Seznam surovin:
- 3 vejce
- 1 sklenice mouky (hladké pšeničné nebo třeba mandlové)
- 1 sklenice cukru (lze nahradit třeba xylitolem)
- 3-4 lžíce arašídového másla
Postup na přípravu moučníku
Připravit tento recept opravdu není těžké, ale musíte během této doby věnovat pozornost detailům. Přípravy by měly začít jedním jednoduchým krokem – a to oddělením bílků od žloutků. Bílky dáme do misky a na chvíli si jich nevšímáme. Pokud je v místnosti teplo, pak je pro jistotu dáme do lednice.
Mezitím si perfektně vyšleháme žloutky s cukrem (nebo jiným alternativním sladidlem). Do hmoty je také třeba velmi pomalu vmíchat 1 lžíci arašídového másla. Poté začneme zpracovávat vychladlé bílky a to tak, že je ušleháme dotuha. Postupně k nim přidáváme ještě i případný zbývající cukr.
Postupujte pomalu
Smíchejte finální těsto na buchtu s arašídovým máslem tak, že hmotu z mouky odlehčíte postupným přidáním žloutků a vyšlehaných bílků. Mouku dobře prosijte a nakonec začněte tvořit samotné těsto. Na závěr přidejte zbylé arašídové máslo. Nakonec ještě těsto několik minut opatrně hněteme v robotu.
Jak na upečení buchty
Po dokončení tohoto procesu je už vše připravené k finální úpravě. Proto si připravte plech a vyložte ho pečicím papírem. Pokud vám na dně nedrží, zmačkejte ho anebo lehce navlhčete. Nalijte těsto a vložte jej do trouby, už předem vyhřáté na 180 stupňů Celsia.
Jak dlouho péct
Nyní už máte skoro hotovo. Těsto by mělo být hotové do 30 minut. Ale pro jistotu ho nezapomeňte čas od času zkontrolovat a respektujte zkušenost se svou troubou. Může to trvat déle, pokud je ta vaše například už starší.
Hotovou buchtu dozdobte
Po upečení nechte buchtu s arašídovým máslem dobře vychladnout a teprve poté ji vyklopte z formy. Vršek můžete jednoduše potřít arašídovým máslem a nakonec ještě pro větší efekt posypat opraženými oříšky. Bude to krásné, aromatické a jednoduše úžasné.
A pokud chcete, můžete horní vrstvu arašídového másla ještě trochu „pocákat“ rozpuštěnou čokoládou. Uvidíte, že návštěvy budou z tohoto receptu uchvácené. A pokud ho budete servírovat s kopečkem šlehačky jako bonus, je úspěch zaručen.