Receptů na buchty, a zvlášť ty s jablky, je spousta. V tomto receptu proto najdete jablkovou buchtu ne českou, ale trochu v americkém stylu.
Ingredience
3 hrnky cukru krupice
300 g másla pokojové teploty
3 vejce
9 větších jablek
3 lžičky sody na pečení
3 hrnky hladké mouky
3 lžičky mleté skořice
3 lžičky drceného hřebíčku
1,5 hrnku nakrájených vlašských ořechů
Postup
Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme na větší kousky. Ve velké míse vymícháme dohladka máslo a cukr. Přidáme vejce a opět pořádně zamícháme. Zapracujeme nastrouhaná nebo nakrájená jablka. V další míse smícháme sypké ingredience – mouku, sodu na pečení, hřebíček a skořici. Vmícháme do jablkové směsi, přidáme ořechy a vše důkladně zamícháme. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 40 minut. Hotovou buchtu vyzkoušíme špejlí. Pokud ji vytáhneme suchou, je buchta hotová.
Necháme vychladnout. Podáváme přelité karamelem, šlehačkou či zmrzlinou.