Co se zbylou bramborovou kaší

Stává se vám při vaření, že to přeženete a uděláte tolik bramborové kaše, že ji nedokáže sníst. Co udělat se zbylou bramborovou kaší?

Bramborová kaše

Bramborová kaše je v jídelníčku většiny Čechů. Můžeme si ji udělat i z prášku, ale samozřejmě je lepší domácí. Připravuje se z vařených brambor, které se rozmixuji s mlékem (přidávejte vždy jen teplé mléko), solí a máslem. Do bramborové kaše vak můžete přidat i smaženou cibulku, smetanu a možná máte ještě další své oblíbené přísady, které ve vaší kaši nesmí chybět.

Bramborová kaše se ideálně připravuje z brambor varného typu C. To díky tomu, že jsou brambory moučné.

Bramborová kaše je přílohou, která je vhodná k řízkům, karbanátkům, párkům, k sekané…Zkrátka k různým jídlům. Záleží jen na vašich chutích.

Jak zužitkovat zbylou bramborovou kaši

Zbyla vám bramborová kaše a kladete si otázku, co s ní dělat? Byla by škoda ji vyhodit, ale co když už nikdo v rodině na ní nemá chuť a vám už se do ní také nechte? Zužitkujte ji jinak. Pojďme si dát alespoň několik tipů:

  • zapečená bramborová kaše: Jde o výbornou pochoutku. A s čím ji zapéci? To už záleží na vaší chuti. Obvykle se zapéká s mletým masem. Okořeňte ho mletou paprikou, česnekem, majoránkou, případně chilli, máte-li rádi ostřejší chutě. Zapékací formu vymažte, na dno dejte polovinu kaše, poté mleté maso a navrch opět kaši. Při zapékání můžete kaši ještě posypat strouhaným sýrem. Pokud nemáte rádi mleté maso, nahraďte ho třeba šunkou.
  • placky: Přidejte do bramborové kaše mouku a udělejte placky. Opečte je na pánvičce a pomažte povidly.
  • placky – slaná varianta: Nemáte chuť na sladké placky: Dejte si slané. Přidejte do bramborové kaše tvaroh, sůl, salám a hrubou mouku, udělejte placky a zase opečte. Podávat je můžete se zeleninovým salátem.

Zanechte odpověď