Upekli jste chutné kuře, ale strávníci nedorazili v plném počtu nebo neměli takový hlad? Co ale teď s ním? Receptů, jak zužitkovat zbytky kuřete, je mnoho. Jedním z nejběžnějších je rizoto. Uvaříte rýži, osmažíte zeleninu, přidáte nakrájené kuřecí kousky, a je hotovo. Připadá vám to obyčejné a hledáte pro kuře jiné využití? Pak se vám bude hodit tento recept, který je plný nudlí, zeleniny a koření.
Kuřecí nudle
Ingredience
4 lžičky kukuřičné mouky
4 lžíce rybí nebo sójové omáčky
4 kvádry vaječných nudlí (cca 240 g)
1 lžíce cukru
1 lžíce slunečnicového oleje
2 větší červené papriky
4 stroužky česneku
8 jarních cibulek
400 g pečeného kuřete (nebo záleží, kolik vám zbylo)
2 lžičky mletého koriandru
1 lžička mletého chilli
200 g mraženého hrášku
Lístky bazalky nebo koriandru
Postup
Smícháme kukuřičnou mouku s rybí nebo sójovou omáčkou a cukrem, přidáme 14 lžic vody a vymícháme dohladka. Nudle uvaříme podle návodu na obalu, většinou to netrvá moc dlouho.
Papriku a jarní cibulky očistíme a nakrájíme, česnek oloupeme a nakrájíme velmi najemno. Kuře rovněž nakrájíme na kousky. Hrášek dáme na chvíli do studené vody, aby na něm nezbyla námraza a aby se oddělily jednotlivé kousky.
V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme papriku, česnek a jarní cibulku, po pár minutách přidáme kuřecí kousky, koření a hrášek. Vlijeme směs s moukou a omáčkou. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne, pak přidáme nudle a společně promícháme. Hotové jídlo ozdobíme čerstvými lístky bazalky nebo koriandru.