Jak zabalit bonboniéru

Zdá se vám bonboniéra jako poměrně fádní dárek? Změňte to a udělejte z ní něco výjimečného. Poradíme, jak zabalit bonboniéru, aby to stálo doopravdy za to. Garantujeme, že obdarovaný zůstane doopravdy paf, a navíc se za takový dárek nebudete muset stydět ani při opravdu významných životních událostech.

Seznam pomůcek není nijak složitý, vystačíte si se stužkou, balícím papírek a nůžkami. Na první zabalení si vyhraďte asi 10-15 minut. Jakmile získáte potřebný gryf, půjde vše zaručeně mnohem rychleji.

Jak zabalit bonboniéru

Jak zabalit bonboniéru

Naměřte výšku balícího papíru přes celou delší stranu bonboniéry – a to dvakrát přes celé rozměry! Je nutné měřit opravdu pečlivě, jinak vám později při skládání okénka bude papír chybět nebo přebývat. Po naměření odstřihněte přebytečnou část.

Nyní naměřte boční stranu okraje, a to opět třikrát, aby bylo možné rohy dostatečně pohodlně zabalit. Jinými slovy, bonboniéru položte na tři délky její hrany od kratšího okraje papíru. Můžete si v tomto bodě pomoci značkami tužkou nebo pouhým odhadem.

Každou z výšek papíru v polovině nastřihněte. Je lepší si vše vyměřit za pomoci pravítka a přerušované čáry. Stříhejte tak, abyste za žádných okolností nepřestřihli boční okraje papíru. Dojde-li k tomu, mohly by se trhat. Raději ponechte milimetr navíc než naopak. A stejně postupujeme i na druhé straně.

Přeložte papír v místě prostřihnutí směrem dolů, vraťte a znovu opakujte. Měl by nám vzniknout malý vějířek s několika stupni. Skládejte tak dlouho, dokud to papír dovolí. Stejně postupujte i u dalších nastřižených okrajů. Dojde tím ke vzniku dekorativního okénka, jímž bude možné zahlédnout lákavý obsah ukrytý uvnitř.

Okénko přeložte na bonboniéru a vše dolaďte vyskládáním bočních stran. Jejich boky stačí ohnout dovnitř, a pak na ně přeložit zbývající horní vrstvy papíru. Přebytečnou část papíru můžete také ohnout směrem dolů. Každopádně hotové sklady pojistíme malým kouskem lepící pásky. A stejně postupujeme i u druhého boku.

Teď je balení bonboniéry u konce. Stačí oba konce jen ovázat dekorativní stuhou.

Dozdobení bonboniéry stuhou

Vázat začínáme nad nápisem čokolády. Stuha musí být dostatečně dlouhá, aby šlo volné konce hezky nařasit. Ovážeme oba rohy. V tomto bodě lze dekoraci stuhou ukončit, nebo pokračovat dál ovázáním zbývajících rohů bonboniéry. Takový typ balení nám obvykle nabídnou v obchodech. Ale není to nic těžkého. Stačí hlídat, aby se stužky překrývaly a dodržovat pokud možno pravidelný tvar kosočtverce.

Na hraně bonboniéry stužku zauzlujeme. Oba konce sestřihneme tak, aby byly stejně dlouhé a nakonec finálně nařasíme nůžkami. Pro efekt můžeme přidat ještě ozdobnou rozetu nebo jmenovku. A bonboniéra je hotová. Stejným způsobem lze zabalit i čokoládu nebo třeba knihu.

Zanechte odpověď