Jak zrušit Facebook účet

Účet na Facebooku můžeme buď deaktivovat, a nebo trvale smazat. Při deaktivaci se k němu můžeme po čase opět dostat, aktivovat jej a pokračovat dál. Při smazání účet odstraníme trvale. Obě možnosti nevyžadují žádné mimořádné „ajťácké“ dovednosti, stačí jen znát cestu. Je nutno připomenout, že uvedený návod odpovídá situaci v roce 2015 a může se kdykoliv změnit. (Proto „nefungují“ některé návody staršího data.)

Deaktivovat nebo zrušit?

  1. Deaktivace je „trvale dočasná“. Není stanovena maximální lhůta nečinnosti, po níž by byl účet automaticky zrušen. Při deaktivaci je jen účet „stažen z oběhu“, ale majitel se k němu může kdykoliv vrátit.
  2. Při smazání účtu není návrat možný.

K oběma úkonům vede stejná počáteční cesta.

Jestliže jsme se už někdy pokusili smazat účet na Facebooku podle internetového návodu, který nefungoval, není to chyba autora, ale provozovatele webu, který zastaralý článek neodstranil, a nebo jej neaktualizoval. Popsaný způsob jak odstranit účet na Facebooku a print screen konkrétních stránek pochází z roku 2015. Záruku, že bude fungovat i do budoucna, nemůže dát nikdo, Facebook rád překvapuje.

Jak zrušit účet na Facebooku: Deset kroků

  1. Přihlásíme se na svůj facebookový účet.
  2. Na liště vpravo nahoře najedeme kurzorem na symbol šipky a rozbalíme roletu nabídky.
  3. Kurzorem najedeme na nabídku Nastavení. Klikneme.
  4. Otevře se stránka Obecná nastavení účtu. Vlevo nahoře je nabídka Zabezpečení (se žlutým symbolem). Klikneme.
  5. Otevře se stránka Nastavení zabezpečení. Poslední nabídka je Deaktivace účtu. Klikneme na Upravit.
  6. Zůstáváme na stejné stránce, ale otevřelo se okénko s informacemi. Když chceme účet jenom deaktivovat, klikneme na Deaktivujte svůj účet.
  7. Když chceme účet smazat, klikneme na Další informace.
  8. Dostaneme se na stránky Privacy basics.
  9. Šipkou vpravo „listujeme“ a čteme informace, až se dopracujeme k informacím o zrušení účtu.
  10. Řídíme se pokyny.

Jak stáhnout data z facebookového účtu

Pro úplnost je třeba upozornit, že všechna data a fotky, které jsme jednou na Facebook vložili, zůstávají stále ve virtuálním oběhu. Ale toho si musí být vědom každá, kdo se jednou rozhodl Facebook používat a svá data, texty a fotky dávat k dispozici. A to přesto, že je smazali.

Stáhnout data můžeme v Obecných nastaveních účtu, krok, viz krok 4, poslední obrázek.

Jak zrušit účet na Facebooku: Obrazový návod

Obr.: (jez)

Zanechte odpověď