Noky k omačce

Už vám dochází fantazie při tvorbě příloh k nejrůznějším typům omáček? Vaši rodinní příslušníci jsou přejedeni klasickými knedlíky, těstovinami či bramborem? Potom se zaměřte na noky k omáčce. Ty nejsou tak běžnou záležitostí a lidé na ně obvykle zapomínají.

Jde o přílohové noky, které se vyznačují dvěma nezaměnitelnými klady. V první řadě je to rychlost zpracování. Ta je v řádu několika minut. Tou druhou vlastností je chuť, jež hraje v tomto případě zásadní roli.

Nuže nezbývá, než se pustit do zpracování domácích noků.

Ingredience pro noky

Základem všeho jsou vejce. Ty si nachystejte v počtu čtyř kusů. Na přiměřenou porci vám bude dostačovat 200 g polohrubé mouky, 5 cl studené vody a půl lžičky soli.

Možná se zarážíte, zda něco nechybí, ale je to skutečně vše.

Jak postupovat při přípravě?

Noky k omačce započnete tvořit rozšleháním vajec s vodou. Tuto směs je třeba zahustit připravenou moukou, včetně špetky soli. Poté se snažte udělat těsto s hustou a vláčnou konzistencí, z něhož bude možné docílit této originální přílohy k libovolnému pokrmu.

Domácí noky k omáčce jsou tvořeny za přispění malé lžičky, s níž vydloubáváte noky a vkládáte do osolené a vařící vody. Tam setrvávají maximálně dvě minutky, dokud nezačnou plavat na hladině. To je jeden z optických impulsů k tomu, že je příloha hotova.

Příloha během 15 minut

Bojujete-li při vaření oběda nebo večeře s nedostatkem času, vsaďte na praktické noky k omačce, jejichž příprava vám nezabere více, jak 15 minut drahocenného času. To je doba, během níž nestihnete uvařit a oloupat brambory či nachystat klasické houskové knedlíky.

Noky jsou z tohoto pohledu zkrátka výjimečnou pochutinou, jejíž realizaci nemůže pokazit skutečně nikdo. Minimálně ten, co si přečte tento jednoduchý návod na vytvoření domácí a velice chutné přílohy.

Zanechte odpověď