Sezóna grilování je stále ještě v plném proudu. Vyzkoušejte neotřelý recept na perfektní plněné papriky na gril, které určitě zachutnají celé rodině.
Nápadů na pohoštění připravené na grilu rozhodně není nikdy dost. Udělejte z obyčejných plněných paprik pochoutku, kterou nepohrdne určitě vůbec nikdo. Bude vám stačit jen několik nápaditých ingrediencí.
Co budete potřebovat
Doporučujeme se pečlivě držet seznamu. Nesnažte se žádné suroviny nahrazovat. Papriky volte co nejlepší (žádný povadlý výprodej), čedar rozhodně nezaměňujte za eidam apod. Na výsledku by to rozhodně bylo negativně poznat. Recept je rozepsán pro čtyři osoby
Ingredience na papriky s náplní:
- 7 zelených paprik
- 6 domácích klobás
- 8 lžic rajčatového protlaku
- 1 cibule
- 6 lžíce strouhanky
- 1,2 kg mletého hovězí masa
- 200 g strouhaného čedaru
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 2 lžíce směsi koření (může použít svou oblíbenou nebo tu, kterou si připravíte podle našeho návodu)
Směs koření
- 1 lžíce paprikového prášku
- 1 lžíce koprových semínek
- 1 lžíce mletého koriandru
- 2 lžíce nahrubo mleté červené papriky (může být i uzená)
- 2 lžíce pepře
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce sušeného česneku
Jak na správný postup
Rozpalte si gril na přímé pečení, to by se mělo odehrávat při teplotě 200 ° C. Ze všeho nejdříve na něm opečte párky. Následně si vezměte na paškál papriky. Těm odřízněte vršek stopky, odstraňte semínka a také všechny vnitřní bílé části paprik, které nemají leckdy příliš dobrou chuť. Je to důležité, abyste získali hladkou dutinu. Nakonec paprikám ještě odřízněte spodní stranu a postavte je vzpřímeně na pánev (ze všeho nejlépe litinovou) nebo na jinou vhodnou podložku.
Pokračujte přípravou náplně
Nyní si připravte ingredience na náplň. V malé misce si promíchejte suroviny na směs koření nebo zvolte své oblíbené třeba na gril, adžiku, na mleté maso apod. Pokud si namícháte naše koření, budete potřebovat pouze 2 polévkové lžíce, zbytek směsi je tedy vhodné uložit nejlépe do samozavíracího sáčku, aby jednotlivé ingredience neztratily svou žádoucí chuť a aroma.
Jak na přípravu masa
Pokračujte přípravou masa. Vložte ho do velké mísy přidejte k němu postupně najemno nakrájenou cibuli a dvě lžíce směsi koření. Vše pečlivě a opravdu dobře promíchejte, nejlépe rukama (nikoli vařečkou), aby se ingredience rovnoměrně rozložily. Jinak riskujete, že bude jedna paprika pálit příliš a druhá naopak vůbec.
Všechno upečte dohromady
Z masa vytvořte šest placek o tloušťce 2 cm a položte je na gril. Tady je připravujte při vysoké teplotě, a to asi 3–5 minut z každé strany. Upečené maso nechte vychladnout, smíchejte s nakrájenými klobáskami a rukama vytvořte sypkou směs. Přidejte ostatní ingredience, naplňte papriky a nechte na pánvi grilovat. Připravujte nejlépe pod poklopem 40-45 minut.