Ražniči na špejli do trouby

Letní období doslova vybízí k přípravě nejrůznějších masových pokrmů. Pakliže se vám nechce nic tvořit na venkovním grilu, udělejte si maso jednoduše v troubě. Dnes vás seznámíme s receptem, který je populární díky své finanční a časové nenáročnosti.

Bude to ražniči na špejli do trouby, s nímž budete schopni pohostit až čtyři lidi naráz. Recept, na němž si pochutnají milovníci libovolného masa. Jeho výběr je závislý pouze na vašich osobních potřebách.

Základní ingredience pro přípravu

Aby se spokojeně a do sytosti najedla celá rodina, potřebujete alespoň 400 g masa. Úmyslně vám nebudeme přikazovat, jaké koupit. Volba se odvíjí od vaší chuti. Může to být například krkovice, vepřová kýta, bok, plecko, kuřecí maso a mnohé další. Kromě masa si však přichystejte ještě následující.

  • 150 g anglické slaniny vcelku
  • 2 ks papriky
  • 2 ks klobásy dle oblíbenosti
  • 3 ks cibule
  • Olej
  • Sůl, pepř, popřípadě koření

Tyto suroviny pokrývají pouze ražniči na špejli do trouby. Přílohu necháváme plně na vás – vařené brambory, opékané brambory, rýže, chleba, apod.

Příprava masa do trouby

Podobu ražniči zná bezpochyby každý. Jednotlivé ingredience je třeba napíchat na špejli nebo grilovací jehlu. Z tohoto důvodu je nutné maso nakrájet na stejně rovnoměrné kousky, včetně slaniny. Papriku krájejte na větší plátky či kostičky. Cibuli zase na kolečka.

Máte-li vše přichystáno, napichujte suroviny střídavě na špejli tak, aby byl špíz vzhledově rozmanitý a měli jste od každého něco.

Pečené ražniči v troubě

Pokrm položte na pekáč s minimem oleje a vložte do trouby na 220 °C. Vrchní část je možné osolit, popepřit či okořenit dle vlastních chutí. Čas od času ražniči na špejli do trouby podlijte výpekem nebo doplňte vodu.

Až bude maso hotovo ze všech stran, nic vám nebrání v jeho servírování.

Zanechte odpověď