Řezy Raffaello na plech

Tyto Raffaello řezy mají několik výhod: nejsou příliš náročné na přípravu, reprezentativně vypadají a parádně chutnají. Pokud hledáte recept, kterým byste se vytáhli před návštěvou, dál hledat nemusíte. Faktická poznámka: hrnek má 250 ml.

Ingredience

Dort

115 g másla

1 hrnek cukru krupice

1 lžička vanilkového extraktu

4 bílky

2 hrnky mouky

2 a půl lžičky prášku do pečiva

Půl lžičky sody

Čtvrt lžičky soli

1 hrnek plnotučného mléka

1/3 hrnku podmáslí

Krém

200 g bílé čokolády

3/4 hrnku slazeného kondenzovaného mléka

1 hrnek strouhaného kokosu

1 lžička vanilkového extraktu

3 lžíce másla

Smetanový povrch

1 smetana ke šlehání

2 lžíce cukru

Posypání

Strouhaný kokos

Mandle

Postup

Změklé máslo vymícháme spolu s cukrem dohladka. Postupně přidáváme bílky a vanilkový extrakt a stále mícháme. V další míse smícháme sypké ingredience: mouku, kypřicí prášek, sodu a sůl. Na pomoc si vezmeme šlehač, do těsta přidáme část sypkých ingrediencí, mléko, podmáslí a zbytek sypkých ingrediencí. Šleháme do doby, než bude těsto úplně jemné. Přelijeme na pečicím papírem vyložený plech. Vložíme do trouby předehřáté na 175 stupňů a pečeme 15 – 20 minut. Vyzkoušíme párátkem – pokud se na něj těsto nelepí, je dostatečně upečené.

Připravíme si krém: v misce smícháme máslo, bílou čokoládu, kondenzované mléko, vanilkový extrakt a kokos. Pomalu rozpouštíme ve vodní lázni na mírném plameni. Necháme vychladit na pokojovou teplotu. Poté rozetřeme na upečené těsto.

Z lednice vytáhneme chlazenou smetanu ke šlehání, přelijeme do studené mísy a ihned začneme šlehat na nejvyšší otáčky, přidáme cukr. Šlehání vyžaduje trochu zkušeností, pokud skončíme brzy, bude smetana řídká, pokud pozdě, stane se z ní máslo. Hotová je tehdy, když se v ní po vytažení šlehače dělají kopečky.

Ujistíme se, zda je čokoládový krém vychladlý, až pak na něj rozetřeme vyšlehanou smetanu. Dozdobíme strouhaným kokosem a nakrájenými mandlemi.

Zanechte odpověď