Pokud máte rádi ryby, možná do vašeho jídelníčku patří také rybí očka. Zakoupíte je ve více variantách a můžete je využít k vytvoření velmi hezkého a chutného pohoštění pro návštěvu.
Pestrý výběr
Jako rybí očka se označují kousky ryb zamotané do roličky, v jejímž prostředku může být různá náplň. Na trhu jsou běžně k dostání třeba sardelová očka v oleji s kapary, očka z ančoviček, sleďová očka s olivami, rybí očka s feferonkou, rybí očka v aspiku nebo očka se sýrem. Záleží jen na vaší chuti, kterým dáte přednost.
Svačina i rychlé pohoštění
Rybí očka se mohou hodit ke svačině nebo k večeři. Jsou dobré v kombinaci s pečivem, kdy vynikne jejich výraznější chuť. V dnešním článku vám přinášíme i další tipy, jak můžete očka využít a překvapit třeba vaše přátele něčím k zakousnutí.
Recept na jednohubky s rybími očky
Nejprve opečte toastový chléb. Vykrojte z něj stejně velká kolečka. Potřete je pak trochou majonézy a dejte na ně rybí očka. Pokud máte rádi neotřelé kombinace, můžete ještě pokrájet na menší kousky oloupaný pomeranč a umístit je navrch. K ozdobení se hodí čerstvé bylinky.
Rybí chlebíčky
V misce umíchejte máslo s tvarohem a sardelovou pastou. Sami vyzkoušejte, jaké vzájemné poměry surovin vám vyhovují. Naneste pak na plátky veky. Vhodně na ně dejte kolečko cibule, rajčete a rybí očko.