K rychle hotovému obědu vám mohou pomocí šikovní domácí pomocníci. Naučte se, jak se připravuje sekaná v horkovzdušné fritéze. Nebudete s ní mít téměř žádnou práci, ale přesto bude výsledek precizní.
Horkovzdušná fritéza se stává stále větším fenoménem. Objevuje se ve stále více domácnostech, protože její funkcí není rozhodně jen smažení. Dokáže toho totiž mnohem více.
Proč horkovzdušná fritéza
Mezi šikovné elektrospotřebiče, které byste si mohli do domácnosti pořídit, patří určitě horkovzdušná fritéza. Dokáže totiž připravovat smažená jídla téměř úplně bez tuku. Kapičky oleje jednoduše rozptýlí na povrch smaženého pokrmu a krásně ho propečou a oživí. Ovšem ve hře rozhodně není jen smažení.
Sekaná z fritézy je hotová rychle
I když se ve fritéze ze všeho nejčastěji připravují hranolky, rozhodně nejde o jediné jídlo, které se sem hodí. Maso se totiž jednoduše opeče ze všech stran, a přitom se rychle prohřeje až dovnitř. Už do půl hodiny tak může mít váš oběd hotový. To jinde, než v horkovzdušné fritéze opravdu nezvládnete.
Jak na sekanou ve fritéze
Pokud ovšem chcete mít z horkovzdušné fritézy krásně křupavou sekanou, pak byste rozhodně měli využít jednoho malého triku. Rozhoně nestačí si jen kápnout trochu oleje do fritovacího koše. Mnohem lepší je nalít trochu oleje do malé rozprašovací lahvičky a lehce pokrýt stěny fritézy i samotný povrch masa. Získáte tak skvělou křupavou krustičku, které se jen tak něco nevyrovná.
Maso je třeba obrátit
Ovšem rozhodně nestačí sekanou do fritézy jen tak volit naopak. Jakmile sekanou dochutíte i vytvarujete, pak ji opatrně vložte do fritovacího koše tak, aby se nerozpadla. Pokud jste ji ještě neposprejovali olejem, pak to udělejte teď. Fritézu zapněte na maximum. Ovšem po 15 minutách musíte celý proces přerušit a to proto, abyste mohli celý bochánek sekané obrátit. Opět doporučujeme jeho povrch posprejovat olejem. Sekanou vraťte do fritézy a dopečte ji.
Další tipy pro přípravu sekané
Pokud chcete mít sekanou opravdu skvělou, pak se naučte několik triků. Především by v ní nemělo chybět dostatek česneku a majoránky. Ty jsou pro chuť zásadní. A pokud máte rádi kmín, určitě byste měli sekanou v tomto koření trochu obalit. Uvidíte, že jí dodá žádanou chuť.
Sekanou prošpikujte
A ještě jeden skvělý tip pro přípravu máme. Sekanou prošpikujte něčím, co její chuť ještě zvýrazní. Může jít například o párek, kyselou okurku nebo třeba papriku. Ingredience můžete do sekané také zabalit. A skvělým tipem jsou také vajíčka uvařená natvrdo. Nenechte se odradit tím, že sekaná bude vypadat o něco větší. Protože bude mít naplněný střed ingrediencemi, které nepotřebují dlouho tepelnou úpravu, nebude její pečení alias fritování v horkovzdušné fritéze vůbec žádný problém. Střed bude zkrátka a dobře hotový vždy.