Cibule je základem mnohých jídel. Obyčejně ji připravujeme na oleji či másle, necháme zpěnit a poté přidáváme další ingredience. A co smažená křupavé cibulka? Víte, jak ji připravit a jak se dá v kuchyni využít?
Jak připravit smaženou křupavou cibulku
Umíte připravit smaženou cibulku, aby byla krásně křupavá a dobře chutnala? Není to nic obtížného, přesto se může připálit, či jinak zkazit. Jak tedy na to? Nejdříve si cibuli v množství, které potřebujete (počítejte s tím, že se její objem po usmažení značně zmenší), oloupejte a nakrájejte nadrobno. Poté si vezměte pánev, nalijte do ní olej (trochu vyšší vrstvu) a rozehřejte. Následně přidejte cibuli a tu míchejte, dokud se nestane křupavou.
Cibuli může také obalovat a smažit. V tom případě se krájí na kolečka, ochucuje se
(solí, pepřem, případně sladkou paprikou) a obaluje (klasický trojobal). Následně se smaží na oleji. Hodí se jako chuťovka při různých příležitostech, třeba jako nezdravý mls k televizi.
Využití smažené křupavé cibulky
Smaženou křupavou cibulku si můžete doma připravit, ale také je možné ji koupit hotovou. Její výhoda je, že ji máte neustále po ruce, takže ji budete pravděpodobně i více používat, než kdybyste ji museli pokaždé připravovat. Seženete ji od různých výrobců. Jednotlivé produkty se liší cenou i chutí. A koupíte i další „podoby“ cibule, třeba předvařenou nebo karamelizovanou.
A jak se dá smažená křupavá cibulka využít? Začnete-li ji používat, brzy zjistíte, že je možné přidat ji do mnoha pokrmů. Výborná je ve šťouchaných bramborech, smažených vajíčkách, bramborové kaši atd. Hojně je také využívána na zdobení pokrmů a salátů, přidává se do slaného těsta, pomazánek, hamburgerů, omáček… Hodí se do slaného pečiva připravovaného v domácí pekárně atd.
Už máte představu, kam budete přidávat vy smaženou křupavou cibulku, ať už kupovanou, či připravenou doma?