Sněhové pusinky z bílků

Sněhové pusinky představují velice lahodnou a sladkou delikatesu. Obvykle jsou voleny díky své snadné přípravě. V mnoha domácnostech dokonce nesmí chybět na vánočním podnosu mezi dalším cukrovím. Pakliže jste sněhové pusinky z bílků doposud nedělali, rádi vám sdělíme jednoduchý recept na jejich tvorbu.

Celý proces výroby je založen na maximální jednoduchosti a nenáročnosti, tudíž nemusíte mít žádné obavy. O tom vás ostatně přesvědčí i následující řádky.

Příprava na sněhové pusinky

V první řadě si na realizaci celé sladké dobroty vyčleňte pouhých 35 minut práce. K výrobě cukroví jsou pak zapotřebí jen dvě důležité ingredience.

  • 4 ks bílků
  • 300 g cukr moučky

To je asi tak vše, co potřebujete na sněhové pusinky z bílků. Nyní je možné přejít k samotné realizaci.

Příprava pusinek

Celý proces započíná rozšleháním přichystaných bílků. Ty je třeba šlehat do té doby, než vznikne tuhá a táhnoucí se směs. Teprve poté přistoupíte k pozvolnému přisypávání cukr moučky. Výsledkem musí být tuhá hmota, kterou je možné připravit na pekáč.

Ten řádně vytřete máslem a pusťte se do tvarování pusinek. V tomto kroku se fantazii meze určitě nekladou. Někdo používá klasickou lžíci, jiný si dá záležet prostřednictvím cukrářského pytlíku.

Pečení v délce 25 minut

Jestliže jste se dostali již do této úrovně receptu, vložte pekáč do předehřáté trouby na 100 °C až 150 °C, kde necháte laskominy po dobu asi 15 minut. Těch zbývajících 10 minut sněhové pusinky z bílků pečte na 50 °C.

Konzumovat je můžete v takto nachystaném stavu, popřípadě si je namočíte do čokolády nebo dalších směsí. Někteří experimentátoři při tvorbě pusinek přimíchávají i jiné chutné ingredience, jako je například kokos.

Netrapte se s vánočním cukrovím a vsaďte na tu nejjednodušší volbu, jež potěší chuťové pohárky každého konzumenta.

Zanechte odpověď