Sníh do trubiček

Ačkoliv se plněným trubičkám z listového nebo křehkého těsta obecně říká kremrole, častěji se než smetanou (creme) plní bílkovým sněhem. Bílkový sníh do trubiček „dokáže“ někdy trochu potrápit. Nabízené recepty jsou vyzkoušené – tedy, alespoň to o nich tvrdí různí autoři, kteří svůj recept na sníh do trubiček sdíleli.

Sníh do trubiček vařený ve vodní lázni

  • Do šesti bílků přidáte 360 g pískového cukru (cukru krupice) a vyšleháme sníh ve vodní lázni, mírně prochladlý plníme do cukrářského sáčku, pomocí kterého naplníme kremrole, plníme z obou stran.
    Nebo:
  • 280 g cukr krupice, 4 bílky.
    Příprava: V páře šleháme 4 bílky a 280g cukru krupice tak dlouho, dokud směs nezhoustne.
    Vodní lázeň: Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.

Sníh na trubičky

  • 5 bílků, špetka soli, 300 g cukru krupice, pár kapek citronové šťávy.
    Příprava: Do kovové nádoby (mísy, hrnce) dáme bílky se špetkou soli. Na plotnu postavíme velký hrnec s vodou a zapneme. Bílky šleháme ručním elektrickým šlehačem na nejnižším stupni. Až se vytvoří tuhý sníh, po částech přidáváme cukr a stále šleháme. Až je cukr zašlehaný, nádobu se sněhem vložíme do velkého hrnce s vařící vodou (2 – 3 cm nádoby se sněhem musí být ponořené ve vařící vodě) a bez přestání šleháme. Voda musí pořád vařit.
    Když se viditelně zmenší objem sněhu, bude to za 20-25 minut, vyndáme nádobu se sněhem ven z vodní lázně a ještě 5 minut šleháme aby sníh zchladl. Asi minutu před koncem šlehání přidáme do sněhu citronovou šťávu (nebo citronku). Sníh vložíme do cukrářského sáčku opatřeného širokou špičkou a můžeme plnit kremrole. Toto množství sněhu je na přibližně 30 klasických trubiček.

Bílkový sníh do trubiček

  • 220 g bílků, 220 g cukru na vyšlehání bílkového sněhu, 220 g cukru na cukrový rozvar.
    Příprava: Cukrový rozvar se vaří na 120 °Celsia. Cukr nasypeme do rendlíku, přidáme trochu vody a teploměr. Jak se voda vypařuje, rozvar houstne. Rozvar pro použití do bílkového krému musí být horký, aby se pasterizovaly bílky. Bílky se našlehají nejdříve samotné a pak nadvakrát přidáme cukr, aby byl sníh patřičně tuhý. První přidání cukru do bílků probíhá v okamžiku, kdy za metlou zůstává ve sněhu stopa.
    Když začne sníh víc bělat, přidáme druhou polovinu cukru, a pak teprve přiléváme rozvar. Vše našleháme, ale ne na plnou rychlost, protože tak má krém méně pórů a déle vydrží tuhý. Šleháme ne zcela do studena, a poté jím plníme kremrole. Vždy nabereme trochu krému do cukrářského sáčku a znova prošleháme, jinak se začnou dělat bublinky.
    Kremrole plníme z obou stran a pocukrujeme je moučkovým cukrem.

Italský sníh

  • 150 g bílků pokojové teploty – (z asi pěti vajec), 120 g cukru krupice/krystal, 240 g cukru, krupice/krystal + voda na zalití.
    Příprava: Bílky ušlehejte se 120 g cukru na pevný sníh. Na sporáku svařte 240 g cukru s vodou (vody jen na ponoření cukru) na teplotu 115 -120 °Celsia. Rozvar nemíchejte, jen naklánějte kastrůlek. Pokud nemáte teploměr, svařte tzv. na bublinu. Drátěné očko namočte do rozvaru a foukněte, pokud se tvoří bubliny, je hotovo.
    Za stálého šlehání pomalu nalévejte vřelý rozvar do sněhu a šlehejte až do mírného prochladnutí sněhu. Před plněním dejte sníh ještě na chvilku do lednice, lépe se s ním pak pracuje.

Zanechte odpověď