Vafle na sladko jsou známé a velmi rozšířené. Stačí jen těsto, vaflovač a skvělá snídaně nebo svačina je na světě. Většinou nepřemýšlíme o tom, že by vafle nemusely být nutně sladké. Proč ale nevyzkoušet vafle na slano? Stačí k tomu pár snadno dostupných ingrediencí a bramborová kaše, která vám zbyla od včerejší večeře.
Ingredience
2 lžíce másla
1 cibule
3 stroužky česneku
650 g bramborové kaše (na příliš řídké)
35 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 vejce
Čtvrt lžičky soli
Čtvrt lžičky čerstvě mletého černého pepře
K podávání: zakysaná smetana, sýr, nakrájené čerstvé bylinky, čerstvá zelenina
Postup
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Na pánvi rozpustíme máslo a cibulku s česnekem opečeme. Začneme předehřívat vaflovač. Smícháme osmaženou cibulku a česnek, bramborovou kaši, vejce, mouku a prášek do pečiva, ochutíme solí a pepřem. Těsto dáme na plotýnku vaflovače, přiklopíme a pečeme asi 3 až 5 minut.
Podáváme posypané nastrouhaným sýrem, nebo se zakysanou smetanou a posypané čerstvými bylinkami. Hodí se také čerstvá zelenina.