Hledáte rychlou, levnou a především nízkokalorickou svačinku? Vyzkoušejte náš zapečený tvaroh s ovocem, který si oblíbí jak fitness nadšenci, tak i milovníci netradičních jednoduchých chutí.
Opravdu nejsou třeba žádné složité ingredience. Naopak. Vystačíte si s tím, co najdete v lednici. A dochutit si už tuhle laskominu můžete zcela podle sebe.
Jen tvaroh, pudink a něco málo navíc
A pro co tedy sáhnout do lednice? Suroviny budete potřebovat hned čtyři (nebo 5). Ale pozor – čím kvalitnější pořídíte, tím lepší bude nakonec výsledek.
Ingredience na zapečený tvaroh
- 250 gramů vaničkového tvarohu
- 2 lžíce mléka
- 2 lžíce vanilkového pudinku
- 2 vejce
- ovoce na zapečení
Jak na přípravu
Nejdříve rozšlehejte vejce a to tak, že oddělíte žlutky od bílků. Ke žloutkům přidejte tvaroh, mléko a pudinkový prášek. Nakonec vyšlehejte tuhý sníh z bílků a opatrně v míchejte do směsi. Nakonec přijde na řadu vybrané ovoce. Může jít o rybíz, lesní směs, jahody, švestky nebo třeba rozinky. Záleží na vašich preferencích a výživovém směru, který dodržujete.
Jak dlouho je nutné tvaroh péct
Ovšem i když v tomto receptu nenajdete prakticky žádné čerstvé suroviny, u nichž by byla nutná tepelná úprava, nenechte e mýlit. Rozhodně nepůjde o záležitost pěti minut. Naopak. Troubu rozpalte na 180 °C. Tvaroh s ovocem vlijte do zapékací misky a pečte 30-40 minut, dokud se na jeho povrchu neutvoří krustička. Můžete podávat teplý nebo studený.
Jak recept ještě vylepšit
Přijde vám tvaroh málo sladký? Dochuťte ho podle svých preferencí – je možné použít cukr, ale také med, datlový sirup, březový cukr, erythriol apod. Jako čistě přírodní sladidlo může posloužit také zralý banán. Uvidíte, že s ním bude tvaroh chutnat o mnoho lépe. Rovněž se díky němu zmírní kyselkavá chuť ovoce.
Vsadit můžete i na dietní palačinky
Máte rádi recepty, po kterých jednoduše nepřiberete? Pak nemusíte zůstat jen u tvarohu. Vyzkoušejte i náš další recept na sladký oběd nebo večeři. Je ještě jednodušší a mnohem rychleji hotový než zapečený tvaroh.
Proteinové palačinky z domácích ingrediencí
V nejrůznějších dietách jsou proteinové palačinky velmi oblíbené. Ovšem není nutné platit za drahé polotovary. Snadno si je vyrobíte i sami, a to pouze z dostupných ingrediencí.
Co budete potřebovat na domácí proteinové palačinky
- 30 gramů proteinu
- cca 100 ml vody
- 1 vejce
Protein smíchejte s vodou a nakonec do směsi zašlehejte vejce, měla by mít konzistenci jako na běžné palačinky. Nechte 2-3 minuty stát a mezitím na pánvi rozpalte lžičku libovolného oleje. Palačinky smažte po obou stranách dozlatova (před každou palačinkou znovu pánev lehce vytřete olejem).
Proteinové palačinky můžete servírovat s lesním ovocem, proteinovou nutellou nebo jen tak – zachutnají vám v každém případě.